Compromís demana la disminució de la tarifa de l’aigua potable

Compromís per Xixona ha demanat en reiterades ocasions des del principi de legislatura a l’equip de govern (PSOE+Més Xixona) la disminució de la tarifa de l’aigua potable.

La formació valencianista recorda que ja és hora de rebaixar les taxes municipals per a que repercutisca en benefici dels ciutadans i les empreses. Compromís va recolzar l’aprovació de les tarifes en el plenari de juny del 2017 per responsabilitat, però també va incidir en la necessitat de fer complir el plec de condicions punt per punt, ja que actualment l’empresa concessionària, HIDRAQUA,  no està complint-lo.

Joan Arques, regidor de Compromís per Xixona, va indicar que «hui dia les tarifes de l’aigua potable són les més cares de la comarca de l’Alacantí en comparació amb les altres poblacions que no disposen de recursos propis, com els nostres pou de Pineta, Mas de Brossa i Madronyals». Per això proposa estudiar alternatives per a poder disminuir la tarifa de l’aigua, per exemple amortitzar el deute amb HIDRAQUA de prop d’un milió d’euros o apostar per  la reutilització de l’aigua. Segons Arques, «tenim les instal·lacions per a fer-ho des de 2007, però este equip de govern ni tan sols ha recolzat la nova comunitat de regants que s’ha creat recentment.»

A més, Compromís subratlla que, des del punt de vista de la creació de llocs de treball, abaratir el cost industrial de l’aigua pot fer que noves empreses consideren convenient instal·lar-se en els nostres polígons.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *