Compromís reclama que l’Ajuntament done suport a la comunitat de regants de Santa Bàrbara i l’Espartal

Compromís per Xixona critica la nul·la implicació de l’equip de govern (PSOE+Més Xixona) en la reutilització de l’aigua depurada que tan positiva seria per a la comunitat de regants de Santa Bàrbara i l’Espartal, creada recentment.

Fruit del treball constructiu en l’oposició, la formació valencianista va descobrir que la Conselleria havia construït la infraestructura necessària per a reutilitzar l’aigua de la depuradora municipal per al reg. En concret, un depòsit de 2.500 m3, un bombeig amb capacitat de bombejar 166 m3/h,  una canonada de ferro de 300 mm i  una arqueta de recepció de l’aigua bombejada amb control remot.

Joan Arques, regidor de Compromís per Xixona, va indicar que «resulta incomprensible que este equip no haja fet cap gestió formal amb la Conselleria de Medi Ambient per a recolzar la bona iniciativa que ha tingut la comunitat de regants de Santa Bàrbara i l’Espartal. Hem llegit a la premsa que a Mutxamel s’aprofitarà l’aigua de la depuradora per a que siga reutilitzada per la comunitat de regants del Sindicat de Regs de l’Horta d’Alacant. A més a més, la instal·lació projectada per a la depuradora de l’Alacantí Nord és idèntica a la que tenim a Xixona des del 2007. No caben més excuses per part d’este equip govern per a no recolzar estes iniciatives que repercutirien positivament en l’economia del nostre poble.»

En este sentit, Compromís subratlla que apostar per la reutilització de l’aigua permetria potenciar sectors econòmics distints de la industria del terró, amb una forta estacionalitat, i ajudaria a reduir l’atur i la pèrdua poblacional en el nostre municipi.

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *