Paloma Picó, 18 anys, és la més jove. I Irene Sirvent, 31, la major. Entre elles, cinc dones més, cinc xiques joves, formen part de la candidatura de Compromís per Xixona.
Irene Sirvent de la Torre, 31 anys, és publicista. Encara que no exerceix regularment, ha sigut contractada per a fer alguna campanya publicitària i treballa quan té ocasió en la temporada. “Cada volta dura menys, abans t’ocupava mig any, ara no sol passar dels dos o tres mesos.” És la flamant número 3 de Compromís per Xixona, “un lloc de molta responsabilitat. Quan em van convidar a unir-me al grup, no sabia ben bé qui eren ni què volien per al poble. Després he vist que l’estimen amb passió i que tenen un fum d’idees per a millorar-lo, per a fer-lo més habitable per a tota la gent. Això m’ha fet implicar-me fins a la medul·la, perquè crec que tenim un gran projecte per a Xixona.”
La número 4 és Sofia Castaños Espí. Pedagoga de formació, ha estudiat a València, on actualment treballa de formadora. Amb 31 anys ocupa el càrrec de secretària d’Educació i Cultura de Compromís per Xixona. Ha col·laborat activament amb el col·lectiu aportant idees i escrivint diversos articles sobre educació. “La formació és clau per al futur desenvolupament personal i professional dels xiquets. A més, una educació de qualitat, multilingüe i integral els facilitarà la inserció laboral”, argumenta. Des de la distància, s’ha ocupat d’elaborar les propostes programàtiques per a Xixona corresponents a Educació i Cultura. “Crec que al poble necessitem una escoleta infantil de 0 a 3 anys, que vaja més enllà del que és una simple guarderia, i que no només es conserven les 4 línies d’infantil, sinó que n’aconseguim una més, fins a 5, per a evitar que la ràtio d’alumnes supere la quinzena.”
Paloma Picó Tallón és la més jove del grup. Té 18 anys, és estudiant de Biomedicina i ocupa el número 5 de la llista. És una jove amb les idees clares: “Compromís és el que més s’acosta al que jo pense de la política. No és que m’agrade tot, però crec que significa una renovació necessària.” Juntament amb altres joves, com Alba Arques o Ángel Caballero, ha col·laborat en l’elaboració de les propostes de Joventut: “Als joves se’ns ha demanat en ocasions opinions sobre alguns temes, però mai s’han vist uns resultats tangibles reflectits en activitats, llocs de reunió, etc. En eixe aspecte, Compromís m’ha demostrat que no només escolta, sinó que també recolza els projectes proposats.”
Alícia Climent Arnau és la número 7 de la candidatura. Té 28 anys, és procuradora de tribunals i ocupa el càrrec de secretària de Medi Ambient de Compromís per Xixona. “El que més m’agrada de Compromís és la democràcia interna. Tots els afiliats, però també els simpatitzants, participen en la presa de decisions, per descomptat també en les més importants.” Alícia Climent s’ha encarregat de l’elaboració de l’apartat de Medi Ambient del programa: “I ho he fet a consciència. M’agrada moltíssim la natura i crec que Xixona és privilegiada en serres, sendes i racons. Per això, durant estes últimes setmanes, he anat personalment a la Sarga, a Montnegre, a la Font de Vivens, a l’Alt de la Martina… per a vore in situ què podíem aportar nosaltres des de la política. Crec que hi ha molt per fer. I de ganes i d’idees, no ens en falten.”
Alícia Candela Esteve, 30 anys, va de número 8. Treballa en un supermercat del poble i és molt coneguda per la seua faceta altruista i lluitadora: “Participe en l’Associació Protectora d’Animals 7×7 i tot el món sap que sóc una defensora acèrrima dels animalets. Qui els ha de defendre si no ho fem nosaltres? Quan algú abandona un gosset li hauria de caure la cara de vergonya…” Ha treballat colze a colze amb els companys de Compromís per a redactar l’apartat de Salut Pública del programa. “Crec que a Xixona fa falta que entre aire fresc i Compromís representa això. Personalment, trobe que era molt necessari que algun partit es presentara a les eleccions dient que la primera cosa que farà serà un pla de xoc contra la pobresa, més encara quan està focalitzat no només en la donació de productes, sinó també en la formació de les persones més necessitades.”
Susana Barrachina Garcia és tècnica mediambiental i ocupa el lloc número 12 de la llista. Viu a Arteixo, Galícia, i té 31 anys. “La distància no atenua el meu compromís per Xixona. Com diu el nostre nom, tots nosaltres tenim un compromís per defendre tot el que és nostre, tot el que representa el nom de Xixona.” Després de les últimes legislatures, Susana es referma en un concepte ben clar: “Les majories absolutes no afavoreixen a ningú. Els governs necessiten que algú els controle, que algú aporte idees diferents que enriquisquen el debat i que impedisquen que alguns s’enceguen arran del càrrec que ocupen.”
Carolina Ferri Garcia és estudiant de Periodisme. Té 22 anys i ocupa el primer lloc de reserva. “Estic vivint a València des de fa anys, per això no vaig voler formar part de la llista en un principi, perquè a mi m’agrada fer les coses bé, amb molta dedicació. Però, a la fi, em van proposar anar de reserva i vaig considerar que sí que era una responsabilitat que podia assumir.” Des de València, on està treballant en pràctiques (no sempre remunerades) en periòdics de la història de Las Provincias o Levante, observa la política valenciana amb mirada crítica: “Vam començar la legislatura amb corrupció, amb Camps i els trages, i l’acabem igual, amb més corrupció, amb Rus comptant diners i Rita vivint de luxe. Els valencians necessitem despertar ja d’este malson.”