El candidat de Compromís a l’alcaldia de Xixona, Joan Arques, va assistir divendres passat a la presentació de la candidatura de Compromís per Sant Joan per a les pròximes eleccions municipals del 24 de maig. En acabar l’acte, Arques va mantindre una reunió amb diversos candidats de la comarca de l’Alacantí, com ara Llorenç Roman, candidat a Sant Joan, o Natxo Bellido, candidat a Alacant, per tractar diversos temes especialment sensibles per a la població torronera.

Com a qüestió fonamental, Joan Arques va subratllar que “Xixona necessita formar part de la xarxa de comunicacions que uneix les poblacions de l’Alacantí amb l’hospital de Sant Joan, les estacions del TRAM, la Universitat d’Alacant, la Seu Universitària de Sant Joan, les platges o els moltíssims serveis ubicats a la ciutat d’Alacant. Per eixa raó, en Compromís per Xixona hem inclòs en el nostre programa electoral que volem articular un servei regular d’autobusos que permeta connectar d’una manera funcional el nostre poble amb la xarxa metropolitana d’Alacant”.

En este sentit, Joan Arques ha tornat a reivindicar la necessitat inajornable de reformes estructurals en la CV-800: “La connexió de Xixona amb l’àrea metropolitana d’Alacant passa per esta carretera. No és sostenible que es mantinga com fins ara, amb un únic carril per sentit i pràcticament sense trams per a avançar sense perill. Esta situació no només dificulta l’accés dels xixonencs a una zona de serveis tan important com és l’àrea d’Alacant, sinó que, a més, impedeix el desenvolupament industrial del nostre poble.”

El candidat xixonenc també ha volgut mostrar la seua preocupació davant del nyap que ha realitzat la Conselleria d’Infraestructures en esta carretera: “Això passa per fer les coses corrents, amb afany electoral. Les obres en la CV-800 només han suposat una molèstia de dos mesos per als conductors i un perill afegit que abans no existia. La remodelació en profunditat de la CV-800 no pot ser substituïda per un simple pedaç. I menys encara si està foradat.”