Compromís per Xixona vol mostrar la seua preocupació davant de les notícies que estan apareixent estos últims dies respecte a la mort de centenars de pins adults en la partida xixonenca del Montnegre a causa de l’acció de l’escarabat Tomicus destruens. Esta plaga, unida a la sequera i a les temperatures brutals que estem patint estos últims dies, està provocant unes efectes terribles que poden desembocar en la desforestació d’amples àrees del Montnegre.

Així mateix, Compromís per Xixona critica l’absoluta inacció de l’equip de govern xixonenc davant d’esta greu amenaça. Sabem que tant Diputació com Generalitat van denegar abans de les eleccions cap ajuda econòmica a l’Ajuntament, però entenem que això no pot ser una coartada per a no fer res, més tenint en compte el canvi de signe polític que es va produir el 24 de maig.

Al parer de Compromís, l’Ajuntament de Xixona ha de destinar recursos econòmics i humans per a pal·liar esta catàstrofe i, al mateix temps, continuar insistint, dia sí i dia també, a la nova Conselleria de Medi Ambient i Canvi Climàtic, i a la consellera, Elena Cebrián, que és imprescindible que prenguen cartes en l’assumpte des de la Generalitat.

En este sentit, Compromís per Xixona informa que s’ha posat en contacte amb el diputat d’Els Verds-Equo de Compromís, Juan Ponce, i amb el director general de la Conselleria de Medi Ambient, Julià Álvaro, també membre de Compromís, per traslladar-los la nostra preocupació i demanar-los interlocució directa per a tractar este gravíssim problema mediambiental.

D’altra banda, també informem que hui dimecres hem presentat quatre preguntes més per al Plenari Ordinari que tindrà lloc el 23 de juliol i que es poden consultar fent clic en els enllaços. Com a qüestió bàsica, inquirim precisament per les accions que ha dut a terme l’actual equip de govern per a combatre la plaga de Tomicus. A més, també preguntem per la possibilitat d’incloure més ombres en el poliesportiu municipal; per què la distribució d’El Nostre no arriba a tots els carrers de Xixona; i si tenen intenció d’estudiar la proposta que els han plantejat algunes empreses de restauració de tallar un sentit del carrer Alcoi els diumenges de matí per a instal·lar terrassetes.

[font de la fotografia de capçalera: diari La Verdad]