Compromís per Xixona ha presentat una moció amb la intenció que el Plenari declare Xixona ciutat lliure del TTIP. Per al nostre poble, el TTIP seria terrible, perquè implicaria la desvaloració de la Denominació d’Origen Xixona per al terró.

El TTIP és un tractat de lliure comerç que està negociant la Unió Europea amb els Estats Units. Si s’aprovara, les grans multinacionals comercials nord-americanes podrien instal·lar-se en el nostre territori seguint la legislació laboral i comercial dels Estats Units. Això suposaria un augment de la precarietat laboral (jornades més llargues, salaris més baixos) i l’eliminació de quotes aranzelàries, com les denominacions d’origen.

Al nostre poble, que s’eliminara el valor afegit de la DO Xixona seria una catàstrofe per a moltíssimes famílies. Amb el TTIP, estes multinacionals podrien vendre qualsevol terró amb l’etiqueta de la nostra DO i això seria competència deslleal, però no seria il·legal.

A pesar que PP, PSOE i C’s s’han mostrat partidaris del TTIP en el Parlament Europeu, des de Compromís hem compartit amb ells la moció i els hem subratllat que estem oberts a estudiar les esmenes que ens vulguen proposar. Per a nosaltres, primer de tot està defendre els interessos dels nostres veïns. I estem segurs que, per a ells, també.

Consulta ací la moció: TTIP