Resulta curiós com l’equip de govern, PSOE-Més Xixona, no vol consensuar cap projecte per al poble de Xixona. No compten amb els partits de l’oposició ni amb les opinions dels veïns i les veïnes.

Podríem parlar, per exemple, de la nova ubicació de la biblioteca, que l’equip de govern pretén instal·lar a la Casa Rovira. Uns plànols que ja estan fets, pagats i sense consensuar. Per què no deixem la biblioteca on està actualment, que és la millor ubicació que pot tindre al costat d’un parc verd? Ah!, per cert: també caldria millorar els parcs infantil i caní del Cuarnero, que ja són molts els veïns i les veïnes que es queixen de l’estat en què es troben. El cost de la nova biblioteca s’estima en 1.000.000 €.

Per altre costat, un museu a Xixona que mostre tota la nostra història és una excel·lent idea. Però per 600.000 €? No és excessiu? Caldria que ens assentàrem amb calma per a estudiar esta prioritat.

Què hem de dir de les famoses pistes de pàdel i de l’enderrocament de la Casa Geralda? Doncs que s’hagueren pogut instal·lar, des de fa molt de temps, en la pista 3 del poliesportiu per menys de 100.000 €. I a què podríem destinar la casa Gerada? Podríem renovar-la amb les ajudes de la Conselleria de Cultura i del Ministeri de Foment per a instal·lar el futur centre de dia reclamat pels usuaris de l’AFA. Les pistes de pàdel ens costaran 300.000 € i, a més a més, perdrem un casa patrimonial perquè l’Ajuntament no ha fet els deures des de fa més de 20 anys i no ha actualitzat el catàleg de béns i espais protegits.

I finalment, què podem dir del famós pavelló esportiu? Un projecte començat en l’altra legislatura, allà pel 2013, per molt que vulguen dir-nos una altra cosa. Un memòria tècnica que ja ha costat 132.000 € i que l’equip de govern no vol deixar perdre. Però, clar: què és millor? Rectificar o gastar-nos 4.000.000 € en un pavelló? Per què no ens assentem i consensuem un pavelló que reunisca les necessitats reals del poble de Xixona i que tinga un cost raonable que no ens hipoteque per a sempre?

La nostra principal conclusió és que hem de posar els peus a terra amb tant de projecte començat i no acabat, perquè pensem que el futur de Xixona passa per evitar projectes tan costosos i, en canvi, invertir en un poble pròsper, verd, habitable, obert i emprenedor.