Compromís per Xixona defensarà en el pròxim Ple ordinari de la Corporació del mes de febrer la implementació de passos de vianants en tres dimensions (3D) en la xarxa viària de Xixona.

Joan Arques, portaveu de la formació valencianista, ha valorat que «són múltiples els exemples de passos de zebra que en el nostre poble poden considerar-se “punts negres”: parlem de casos com el de l’entrada des d’Alacant a l’altura del Barranquet, l’avinguda Joan Fuster o els carrers Alcoi, Marcel Mira i Castalla, entre d’altres. A més, els denominats “badens”, existents actualment en alguna d’estes vies, tot i que sí aconsegueixen reduir la velocitat, no estan exempts d’altres conseqüències negatives per a la seguretat com el deteriorament dels elements de suspensió dels vehicles o el perill que poden suposar per a persones amb mobilitat reduïda o els serveis d’emergències com ambulàncies o bombers».

«És per això que des de Compromís, per a seguir incrementant la visibilitat i seguretat de la senyalització vial, considerem molt positiva l’aplicació a Xixona d’esta solució de passos de vianants 3D, tal i com ja està sent implementat en nombroses ciutats i pobles, donant un excel·lent resultat i acceptació per part de les veïnes i veïns», ha declarat Arques.

El també regidor valencianista, Lucas Sirvent, ha explicat que «la tècnica en 3D que proposem té per objectiu incrementar la seguretat gràcies a l’efecte visual que provoca als conductors, estimulant la frenada instintiva. En este cas, en comptes de pintures convencionals, la instal·lació es fa amb calor, preescalfant la calçada i col·locant peces de plàstic adaptat. Aquest mètode resulta més barat i menys invasiu que altres reductors de velocitat, molt més durador que la pintura tradicional i amb una major capacitat d’adherència».