Compromís per Xixona proposarà a l’equip de govern (PSOE) que s’impulsen alternatives per a què les veïnes i veïns usuaris de la Casa de Cultura, especialment aquells assistents als cursos d’idiomes, informàtica, artesania o manualitats que estaven realitzant-se fins ara de manera presencial, puguen continuar gaudint d’aquesta oferta cultural durant l’estat d’alarma.

El nostre portaveu, Joan Arques, argumenta que «són moltes persones les assistents als cursos programats en la Casa de Cultura i malauradament des de l’inici de l’estat d’alarma estos s’han hagut de suspendre sense més. És per això que proposarem amb un registre escrit, o bé al pròxim Ple, que es puguen continuar a través de mitjans alternatius com plataformes en línia. A més, paral·lelament es podrien planificar unes altres activitats de temàtica diversa que facen més lleuger el confinament al nostre veïnat, com ara sobre cuina, fent especial èmfasi als menjars i dolços xixonencs».

Per altra banda, des de Compromís exigim que es desenvolupe amb la major celeritat possible al consistori xixonenc la recent modificació de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, que possibilita la reunió dels òrgans col·legiats de la Corporació per mitjans electrònics.

El nostre regidor Lucas Sirvent ha valorat que «després de no haver-nos pogut reunir el passat de març, i malgrat l’estat d’excepcionalitat en què vivim, és imprescindible que tant les Comissions com el Ple es posen de nou en marxa i que oposició i govern puguen anar de la mà en benefici comú del nostre poble».

En esta línia, Sirvent ha destacat que «des del col·lectiu de Compromís ja estem treballant en mesures de tot tipus, de les quals donarem trasllat a l’equip de govern, que ajuden a mitigar la difícil situació econòmica i social que famílies, autònoms, empreses i persones en situació de vulnerabilitat afrontaran en els mesos que vénen. Considerem que l’Ajuntament no pot defugir de la seua obligació i ha de complementar les mesures que ja s’estan aplicant des de la Generalitat i el govern espanyol».