L’assemblea local de Compromís Xixona lamenta profundament la decisió del PSOE, anunciada hui, d’arribar a un acord de govern amb Ciudadanos pel que resta de legislatura.

Des de Compromís valorem molt negativament que el PSOE de Xixona haja decidit optar per negociar i pactar amb un partit de dretes i no amb el seu soci natural, Compromís, els quals governem conjuntament la Generalitat i la majoria de municipis valencians.

Fa un any, Compromís va facilitar la reelecció d’Isabel López com a alcaldessa de Xixona, impedint una Alcaldia de la dreta, i sempre s’ha mostrat obert a arribar a un acord estable de govern progressista, que mire per la majoria social del nostre poble. Així ho hem demostrat tot este temps en què hem mantingut moltes reunions amb els socialistes per tal d’arribar a eixe pacte i fins i tot, com a mostra de bona voluntat i disposició d’afavorir la governabilitat de Xixona, votant a favor de projectes del PSOE com ho és la reforma de la Casa Rovira com a biblioteca

L’actitud del PSOE de Xixona de no voler cedir ni un mil·límetre en els seus projectes faraònics, principalment en la construcció d’un pavelló poliesportiu de 4.000.000 €, fa patent que la seua voluntat des del principi ha sigut la d’evitar arribar a qualsevol tipus d’acord progressista amb Compromís i perpetuar-se en el poder a qualsevol preu, fins i tot pactant amb la dreta. El PSPV-PSOE i Ximo Puig hauran de donar explicacions d’aquest nou incompliment del Pacte del Botànic, ara en Xixona.

Este acord és un pacte “de despatxos”, orquestrat de manera fosca a la Diputació i a les seus del PSOE i Ciudadanos a València, lluny del nostre poble. Un pacte per a repartir-se càrrecs, butaques i sous que, com ells mateixa reconeixen, està fet «al marge de les ideologies». Un pacte sense cap document programàtic amb què els xixonencs puguem conéixer el que farà este nou equip de govern.

Així mateix volem mostrar també la nostra perplexitat davant la incongruència de Ciudadanos Xixona i el seu líder Javier Gutiérrez, qui també haurà de donar explicacions per prendre el pèl als seus votants, donant suport a una alcaldessa del PSOE i votant a favor del seu pavelló, quan en campanya electoral va prometre que mai ho faria.

Des de Compromís Xixona, com sempre hem fet, seguirem treballant en positiu aportant propostes per a l’interés general i fiscalitzant el govern municipal. Des de ja comencem a construir l’alternativa per a 2023, progressista i d’esquerres, que Xixona està demanant des de fa temps.

En Xixona, a 22 de juliol de 2020
L’assemblea local de Compromís Xixona