Compromís per Xixona expressem la nostra consternació i rebuig a l’actuació de l’equip de govern local (PSOE-Cs) amb la Casa Geralda, després de les informacions aparegudes en premsa respecte del futur immediat de l’immoble.

El nostre regidor i portaveu, Joan Arques, ha acusat a socialistes i liberals de crear «falses esperances» i «confondre» als veïns i veïnes anunciant que es reprén la construcció d’unes pistes de pàdel al municipi en el lloc on actualment es troba la Casa Geralda, cosa que implicarà la seua desaparició, gràcies al arxiu d’una causa judicial pendent al respecte.

Ha afegit que «el projecte d’enderrocament i construcció de les pistes de pàdel duu quasi 4 anys damunt de la taula, i no podem entendre com l’equip de govern és capaç de traure pit d’una gestió així de dolenta. El que s’hauria de fer és deixar de fer-se autobombo i explicar a la ciutadania per què no s’ha executat encara el projecte i el fet que la nova licitació tardarà almenys un altre any més».

Cal destacar que la Conselleria de Cultura, a través del Servei Territorial de Cultura d’Alacant, va instar el passat mes de maig de 2020 a l’Ajuntament de Xixona a declarar la Casa Geralda com a Bé de Relevància Local, com a conclusió a un laboriós informe on fins i tot s’inclouen referències d’articles especialitzats destacant el seu valor patrimonial, entre ells, un del propi regidor de Cs i actual membre de l’equip de govern, Javier Gutiérrez.

Recordem al govern local que Xixona encara no compta, tal i com marca la llei, amb el seu propi Catàleg d’Espais i Béns Protegits, el qual hauria d’estar aprovat des de 1998, i en eixe sentit, demana declarar la Casa Geralda com a BRL, com ja s’ha fet amb l’antiga fàbrica de la “Industrial Turronera”, per a garantir la seua protecció provisional.