Compromís per Xixona esmenarà el projecte de Pressupostos per a l’any 2021 presentat per l’equip de govern local (PSOE-Cs) després de tres anys en què la Corporació xixonenca ha funcionat amb els comptes de 2018 prorrogats.

El nostre regidor i portaveu Joan Arques ha assenyalat: «La nostra impressió del primer “esborrany” d’estos Pressupostos no ha sigut bona perquè entenem que no s’adapten a la realitat dels xixonencs i xixonenques, més encara en l’actual situació de pandèmia. Instem a PSOE i Cs a obrir un diàleg entre totes les forces polítiques i els principals actors locals (associacions, comerciants, empresaris, etc.) per a poder consensuar els principals projectes en els quals ens hem de centrar com a poble en el futur. En definitiva, posar en comú allò que volem “ser de majors”. Hem de planificar correctament totes aquelles inversions que de veres es necessiten i no hipotecar Xixona».

Des de Compromís volem expressar la nostra indignació amb els socialistes per seguir faltant a la seua paraula incomplint l’acord a què arribaren amb nosaltres per a la creació d’un Casal de la Joventut a través de l’adequació de l’edifici del Cuarnero, quan la biblioteca deixe este espai i passe a la Casa Rovira. El nostre regidor Lucas Sirvent ha afegit que «reclamarem els diners corresponents, no només per al nou “Casal Jove”, sinó per a altres qüestions que ens exigeixen les veïnes i veïns com les inversions per a la regeneració del Nucli Antic, un pla de xoc de manteniment de camins rurals, o reforçar la dotació de Parcs i Jardins».

«La situació actual de crisi social i econòmica exigeix també que des de l’Ajuntament es redoblen esforços per a donar suport al nostre teixit econòmic. Per això proposem iniciatives com els xecs per a consum al nostre comerç local o l’augment de la partida de serveis socials per a no deixar enrere la gent del nostre poble que pitjor ho està passant», valora Sirvent.