Compromís per Xixona vol denunciar públicament l’estat de brutea en què es troba el poble des de fa setmanes. Alguns carrers presenten una situació lamentable que demostra dos coses (a banda de la falta de civisme d’algunes persones): la insuficient neteja de la majoria de zones, tant en freqüència com en intensitat; i la nul·la sensibilització dels governants respecte a este tema. A continuació teniu l’exemple del carrer Colomers, però podíem posar fotos de molts altres de ben cèntrics, com el Raval, el carrer la Vila, etc.:

IMG-20150715-WA0011IMG-20150715-WA0013IMG-20150715-WA0016IMG-20150715-WA0018 (1)

L’actual equip de govern, encapçalat per Isabel López, va oferir a Compromís gestionar la delegació de Neteja Viària. Vam acceptar amb unes condicions que consideràvem i considerem perfectament assumibles pel PSOE. Però, ells, a través de la premsa, van respondre negativament a la nostra proposta. Ara ens trobem que els carres de Xixona presenten un greu problema de salut pública, com ens han comunicat els veïns del carrer Terradets, que es queixen de la tufarrera que fan els contenidors de brossa orgànica (el verd) i d’envasos plàstics (el groc). És per això que des de Compromís demanem a l’actual equip de govern que emprenga la neteja regular d’estos contenidors i els del tot el poble.

Els problemes de neteja viària no només s’estenen per tot el nucli urbà, sinó que arriben també a les partides del poble. A continuació podeu vore l’estat en què es troben els contenidors de la gasolinera de la Carrasqueta, de la rotonda de Sant Antoni i de la revolta de la Palmera, a l’entrador de Rosset:

IMG-20150715-WA0026
Gasolinera de la Carrasqueta

IMG-20150715-WA0022 (1)
Entrador de Rosset

IMG-20150715-WA0025
Rotonda de Sant Antoni

A banda d’esta absoluta despreocupació respecte a un tema importantíssim de salubritat (despreocupació que s’uneix a la que mostren cap a les persones en exclusió social i cap a la plaga de Tomicus al Montnegre), Compromís vol exposar també la total deixació dels nostres governants municipals respecte a un fet que nosaltres denunciem des de fa mesos: la impunitat amb què circulen els motoristes per la Carrasqueta i altres carreteres de muntanya del nostre entorn. Estos dies es pot llegir esta pintada al costat de la gasolinera de la Carrasqueta. Com que no és un comentari de Facebook, és probable que en l’equip de govern xixonenc no la coneguen. Per això la mostrem ací:

IMG-20150715-WA0023
Pintada a la Carrasqueta

És evident, per tant, que el problema de les motocicletes és gravíssim i que ja és assumit per molta gent com una amenaça col·lectiva. Des de Compromís insistim que s’ha de resoldre abans que ocórrega cap desgràcia i, en conseqüència, instem l’alcaldessa i l’equip de govern a prendre cartes en este assumpte sense més dilació i a treballar de deveres pel bé dels xixonencs, en comptes de vore atacs on només hi ha intents per millorar la vida dels nostres veïns.