Compromís per Xixona considera que és lamentable l’estat en què es troba el nucli antic per culpa de la desídia i el desinterés que mostra l’actual equip de govern xixonenc cap a un barri que hauria de ser emblema del poble.

A l'esquerra de les imatges es pot distingir una escala de caragol medieval.
A l’esquerra de la imatge es pot distingir una escala de caragol medieval.
015

Des de Compromís volem subratllar que, per a nosaltres, el nucli antic pot ser un motor econòmic gegantí per a Xixona. Dotar de vida estos carrers és una atracció per als visitants i, per tant, per a la instal·lació d’empreses de restauració, de venda de productes típics i d’hotels per a pernoctar, entre altres.

IMG_20150720_070917
Una d’estes dos imatges és de Xixona.

IMG_20150717_154529
L’altra no.

En Compromís per Xixona duem al nostre programa electoral diverses mesures encaminades a recuperar el nucli antic: mesures per a incentivar que la gent jove residisca en este barri o per a fomentar la visita dels veïns d’altres barris i de turistes. Però les mesures que considerem prioritàries, que no són gens cares i que suposarien un primer pas per a posar en valor esta joia medieval, són les següents:

  • neteja profundíssima
  • repintada de murs i cantons
  • instal·lació de cossis, banquets i jardineres

Amb estes mesures, el nucli antic tornaria a ser l’atractiu turístic que mai hauria degut deixar de ser.

IMG_20150720_070848
Un bidó vell en comptes d’un cossi i murs en estat de semiruïna.

Font_nova3
La Font Nova podria ser un lloc de visita obligada, un racó preciós, amb cossis d’obra, banquets còmodes, terra ben net i murs ben pintats. Ara no ho és.