Compromís vol mostrar la seua satisfacció per la notícia que va aparéixer dilluns publicada en Información: la Generalitat Valenciana no permetrà una incineradora a Piedra Negra (consulta la notícia completa ací).

Com ja vam argumentar durant la campanya electoral, la clau per a impedir la incineració de residus a Piedra Negra es trobava en les eleccions autonòmiques del 24 de maig, perquè, a pesar del clam que va suposar la manifestació de març, se’ns fa difícil imaginar una rectificació per part del PP si haguera tornat a guanyar les eleccions.

noticia_inform
Extracte de la notícia d’Información

En este sentit, volem subratllar de nou la importància dels 548 vots autonòmics que va rebre Compromís a Xixona i felicitar tots els nostres veïns, com també tots els col·lectius i els partits que es van oposar a la incineració no només de boqueta, sinó treballant de valent en el seu àmbit. En el nostre cas, com ja vam explicar, vam col·laborar colze a colze amb els companys de Compromís per a establir unes directrius absolutament contundents en el nostre programa i ens sentim orgullosos del paper principal que hem pogut exercir en esta qüestió tan delicada i que s’ha resolt favorablement.

residus
Referència a la incineració en el programa de Compromís per a les Corts Valencianes

Ara, descartada l’amenaça de la incineració, és el moment de continuar treballant pel nostre medi ambient i per la nostra gent. És el moment, per tant, de dedicar els esforços de tots nosaltres, en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, a combatre la plaga de Tomicus destruens que assola Montnegre. I de defendre una millora substancial en les condicions laborals de les persones que treballen en Piedra Negra (seguretat, descansos, etc.) –injustament, els grans oblidats en tota esta polèmica–.