Compromís per Xixona vol mostrar la seua satisfacció davant del resultat del primer Plenari de la nova legislatura, ja que les 12 preguntes que vam presentar per registre han servit perquè l’equip de govern del PSOE es pose les piles en molts casos. Així, segons ens van informar, ja s’han retirat les restes de la poda del barranc del Purgatori (al costat del poli), han atés les peticions de les empreses de restauració del carrer Alcoi, han reiterat la sol·licitud a la Generalitat de més guardes forestals per a vigilar el nostre terme i han iniciat converses amb la Conselleria de Medi Ambient per a afrontar la plaga de Tomicus al Montnegre.

A més, se’ns ha respost que estudiaran la possibilitat d’instal·lar més ombres al poliesportiu i de millorar la seguretat vial del segon tram del Raval. Així mateix, també procuraran que la distribució d’El Nostre arribe a tots els carrers de Xixona i van coincidir amb nosaltres en la necessitat d’atendre sense dilació les persones que es troben en exclusió social.

En canvi, en un context de contínues al·lusions per part de l’alcaldessa al pacte en la Generalitat Valenciana entre el PSOE i Compromís, no vam poder saber el tenor del presumpte acord entre el PSOE i C’s, ja que l’alcaldessa va reiterar vehementment que “no tenim cap pacte”, mentre que el regidor de C’s va afirmar que “havien arribat a acords puntuals, com es pot fer amb qualsevol altre partit”. Són precisament eixos “acords puntuals” els que Compromís reclama que s’exposen a l’opinió pública.

D’altra banda, també se’ns van proporcionar les factures que vam demanar sobre les obres de la replaceta del carrer Nou, que fem públiques ara per a coneixement de la ciutadania: cost de talar els arbres, 1.300 €; pèrgola, 3.823 €; mural artístic, 2.038 €, marbre per al sòl (sense comptar el que ja hi havia en estoc) 2.153 €, jardineres i plantes, 930 €. En total, 10.244 €. També se’ns va confirmar que la tala dels dos pebrers bords es va fer sense comptar amb cap informe tècnic que l’avalara.

Finalment, volem explicar el sentit dels nostres vots en els diversos punts de l’orde del dia:

Compromís va votar a favor d’impulsar el segon pla d’igualtat entre homes i dones; i de cedir les antigues escoles del Montnegre a l’associació de veïns del Montnegre, de manera que servisca, entre altres utilitats, com a punt de trobada per als veïns, els tècnics i els polítics que vulguen coordinar actuacions contra el Tomicus.

Ens vam abstenir en els punts relatius al contracte de l’autobús municipal, ja que es tracta d’una gestió realitzada en l’anterior legislatura.

I vam votar en contra de dos modificacions de crèdit per dos raons fonamentals: la primera és que Compromís té un projecte propi per a algunes de les obres que es volen executar (per exemple, l’avinguda Joan Fuster o el primer tram del carrer Alacant) i no volem avalar-les fins que es debaten els detalls d’eixes obres (carrils bici, jardins, arbres, etc.). La segona és que estem en contra que els diners de personal destinats a cobrir una plaça de normalitzador lingüístic s’utilitzen per a qualsevol altra partida.