En el passat Plenari, l’alcaldessa de Xixona va respondre a les preguntes que Compromís per Xixona havia presentat per registre i que giraven a l’entorn del pavelló poliesportiu que vol construir l’actual equip de govern.

Les respostes més rellevants van ser les següents: ens van reconèixer que no disposen d’informes detallats, però calculen que el pavelló tindrà uns 2.000 usuaris a l’any (un formidable 27% de la població xixonenca) i que el gasto de manteniment anual serà d’uns escassíssims 11.000 euros.

Per al nostre regidor, Joan Arques, “les respostes ens han sorprés, sobretot per la poquíssima informació que aportaven i pel to agressiu que vam detectar en l’alcaldessa i que es podrà comprovar en la gravació del Plenari. Que preguntar és ofendre? Ni se’ns va aclarir amb quina freqüència calculen que utilitzaran les instal·lacions eixes 2.000 persones, ni com s’ho faran per a aconseguir que un pavelló amb tants usuaris tinga un gasto de manteniment tan minúscul.”

En este sentit, el secretari d’Economia de Compromís per Xixona, Ángel Caballero, ha afirmat que “ens sembla totalment impossible que, amb només 11.000 euros, es puga afrontar el manteniment d’esta infraestructura, quan només una família de 4 membres pot gastar fàcilment uns 2.000 euros anuals en els rebuts de llum, aigua, gas i telèfon”.

Finalment, el portaveu municipal, Juli Martínez, ha respost a les acusacions de l’alcaldessa, que en el Plenari va argumentar que Compromís havia mentit en calcular en mig milió d’euros el gasto de manteniment anual del pavelló: “Cal deixar clar que un programa és un text predictiu. Per tant, no podem mentir, en tot cas equivocar-nos. A més, nosaltres incloem en eixa xifra els jornals dels treballadors que necessitaria el pavelló: com a mínim, tres conserges, dos administratius, dos persones encarregades de la neteja i una altra persona encarregada del manteniment. O és que l’Ajuntament pensa gastar-se tres milions d’euros només en la primera fase del pavelló i no contractar a ningú?”