En el Plenari del passat 24 de setembre, tots els grups polítics van donar suport a la moció de Compromís per Xixona per a protegir els cervos de les nostres serres. La moció, inspirada en les denúncies que tant l’Associació de Defensa dels Herbívors com la premsa han exposat en les últimes setmanes, vol ser una actuació urgent contra les matances que estan patint algunes espècies (cervos i arruís, sobretot) a mans de caçadors furtius.

Entre els acords que es deriven de l’aprovació d’esta moció, hi ha els següents: sol·licitar a Conselleria de Medi Ambient més guardes forestals per a cuidar el nostre terme; demanar que establisquen sancions exemplars als caçadors furtius per a dissuadir-los de cometre estes barbaritats; i instar els organismes competents a instal·lar radars en les carreteres de muntanya per a reduir les morts d’animals per atropellaments.

El regidor de Compromís, Joan Arques, ha declarat que “ens sentim molt satisfets per l’aprovació per unanimitat de la moció. Ara és el moment de posar-la en marxa i de lluitar perquè es complisquen els acords aprovats”. Des de Compromís, subratllen la importància d’actuar amb urgència per a evitar que estes matances puguen suposar la desaparició dels grans herbívors de les nostres serres.