Compromís per Xixona preguntarà durant el pròxim Ple ordinari de novembre sobre les fuites d’aigua donades en la piscina del poliesportiu municipal i sobre quines accions està duent a terme l’equip de govern socialista per a posar-li solució a estes pèrdues.

En este sentit, Joan Arques, portaveu de la formació valencianista, ha declarat que «des de Compromís duem ja moltes preguntes formulades sobre aquest tema. Sabem que, des del moment en què es va realitzar la reforma de la piscina fa més de 9 anys, es van detectar fuites d’aigua importants. De fet, en el projecte de reparació de maig d’enguany, es diu que les pèrdues produïdes “per la canaleta i la coronació” arriben als 37 m³ diaris, és a dir, 1.541 litres/hora ».

Arques assenyala que «ens pareixen unes xifres molt considerables com per a què la reparació no haja començat ja. És per això que exigim a l’equip de govern municipal i, en concret, al regidor d’Esports, Cristian Sirvent, que pose fil a l’agulla i comencen d’una vegada per totes els tràmits de les obres d’aquesta reparació, la qual, a més, per tindre un cost d’uns 11.300 €, podrien resoldre’s ràpidament amb un contracte menor».

Des de Compromís es considera que la lluita contra l’emergència climàtica i el balafiament de recursos hídrics comença per estes xicotetes però importants accions, i no ha de limitar-se a meres declaracions d’intencions com ho són les campanyes de l’estil “l’Hora del Planeta”, a les quals l’Ajuntament sí dóna suport.