El Grup Municipal de Compromís per Xixona ha sol·licitat a l’equip de govern (PSOE) a través d’un prec escrit a agilitzar els tràmits per part del consistori per tal que la ciutadania xixonenca puga obtindre amb facilitat el certificat digital.

El regidor i portaveu de Compromís per Xixona, Joan Arques, ha recordat que «comptar amb el certificat i la signatura digitals és imprescindible a dia de hui per a poder complimentar molts tràmits de les diferents administracions públiques. Aquesta necessitat s’ha vist incrementada durant estes últimes setmanes, en quant han començat a convocar-se multitud d’ajudes i subvencions que només poden sol·licitar-se de manera telemàtica».

«Alguns veïns i veïnes ens han indicat que els urgeix aconseguir la signatura digital per a poder sol·licitar les recents ajudes a autònoms, demanar la prestació per atur o presentar “on line” la declaració de la renda, i l’únic lloc on poden fer-ho mentre continue vigent l’estat d’alarma és el nostre Ajuntament», ha assenyalat Arques.

El passat dimecres 8 d’abril es va obrir el termini per a la sol·licitud de les ajudes urgents a persones treballadores autònomes afectades per la Covid-19, convocades pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA), tràmit que únicament podrà realitzar-se per internet i que requereix d’aquest certificat digital.