La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha proveït els centres educatius xixonencs amb un total de 25 tauletes tàctils amb targeta SIM de connexió a internet per tal de facilitar a l’alumnat de les famílies amb menys recursos o residents en zones amb pitjor connectivitat poder prosseguir amb la tasca lectiva i acabar el curs acadèmic en condicions.

Lucas Sirvent, regidor de Compromís per Xixona, ha assenyalat que «dins de la situació d’excepcionalitat en què vivim cap alumna o alumne pot quedar exclòs de rebre els corresponents continguts i per tant continuar amb la seua formació acadèmica. Per això valorem molt positivament que la Conselleria d’Educació, amb el nostre company Vicent Marzà al capdavant, haja dut a terme esta mesura d’abastir amb vora 14.000 tauletes el sistema educatiu valencià per tal d’evitar que les xiquetes, xiquets i joves en situació de major vulnerabilitat se’n puguen sentir “expulsats”».

«En el nostre poble s’han repartit un total de 25 tauletes entre l’alumnat de primària i secundària que més ho necessitaven, més en aquest moment en què l’aprenentatge a distància a través de mitjans digitals va a imposar-se temporalment front a la modalitat presencial, i no ens podem permetre que cap d’ells es quede enrere. A més, les tauletes ja quedaran en propietat de cada col·legi i institut per a passar a ser utilitzades per part de l’alumna o alumne que més ho necessite en cada moment», ha afegit Sirvent.

Des de Compromís entenen que l’Ajuntament de Xixona hauria de reforçar la tasca de la Generalitat Valenciana amb propostes que ajuden les famílies més vulnerables del municipi amb les conseqüències socials i econòmiques de la crisi de la Covid-19. Iniciatives com aquesta són més necessàries que mai per a poder donar solució als problemes del dia a dia de la ciutadania, especialment en moments tan complicats.