Des del Grup Municipal de Compromís per Xixona a l’Ajuntament hem instat a l’equip de govern (PSOE) a reprendre la normalitat i periodicitat dels òrgans col·legiats, tant Comissions Municipals informatives com el Ple de la Corporació, de manera telemàtica fins que s’acaben les mesures de confinament.

El regidor i portaveu de Compromís, Joan Arques, ha valorat que «duem ja dos mesos sense que ni les Comissions ni el Ple del nostre Ajuntament s’hagen reunit i l’equip de govern té l’obligació de garantir que estos òrgans puguen complir les seues funcions, no només de control i fiscalització de la gestió municipal, sinó també de servir com el canal adequat per a seguir aportant propostes en positiu, com venint fent des de Compromís, especialment en l’actual context de crisi sanitària. La democràcia no està en quarantena, ni en Xixona ni en cap lloc».

«És per això que reclamem que es reprenga a la major brevetat possible i de manera telemàtica les sessions ordinàries del Ple i de les Comissions informatives. Així mateix, demanem la convocatòria immediata d’un Ple extraordinari, monogràfic sobre la gestió fins ara del govern municipal en esta pandèmia. En la immensa majoria de localitats, com ara Alacant, Alcoi, Sant Vicent, el Campello o Mutxamel, o en la pròpia Diputació, ja s’ha fet. No entenem que el nostre poble haja de ser una “rara avis”», ha assenyalat Arques.

El també regidor valencianista, Lucas Sirvent, ha ressaltat que «la modificació de la Llei de Bases del Règim Local, realitzada pel Govern central a partir del Reial Decret-llei 11/2020, avala les convocatòries i l’adopció d’acords telemàticament dins de l’actual situació d’excepcionalitat, i dota als Ajuntaments de la ferramenta jurídica necessària per a restablir el funcionament democràtic de la política municipal amb les màximes garanties. No hi ha temps a perdre».