Els regidors de Compromís per Xixona a l’Ajuntament reclamaran durant el pròxim Ple de la Corporació la necessitat que l’Equip de govern (PSOE) plantege mesures urgents de suport als hostalers davant les pèrdues econòmiques del sector per la crisi del Coronavirus.

El nostre regidor Lucas Sirvent ha assenyalat que «totes i tots som conscients de les dificultats aparellades a la crisi sanitària que viuen la majoria de sectors, però és especialment sagnant el cas de l’hostaleria, donat que la majoria de bars, restaurants, cafeteries o gelateries han estat tancats més de dos mesos sense cap alternativa possible, amb tot el que això ha suposat en termes de pèrdua d’ingressos i de llocs de treball. És per això que cal donar una ràpida resposta a les inquietuds del sector ara que pot tornar a obrir poc a poc».

Des de Compromís plantegem la possibilitat d’ampliar les terrasses dels establiments mentres es mantinguen les limitacions més considerables de distanciament social, mesura necessària per a què el sector puga recuperar-se, alhora que es mantenen les màximes garanties de seguretat per als usuaris. Creiem que açò és viable en la majoria de locals de la nostra localitat, sempre garantint la necessària convivència amb el pas dels vianants i respectant la normativa autonòmica i estatal. Per això, també proposem que s’estudie la viabilitat tècnica en cada cas i es faça de la manera més consensuada possible amb els agents implicats.

Lucas Sirvent ha afegit que «l’Equip de govern també hauria de valorar la possibilitat de subvencionar directament les inversions a les quals hauran de fer front necessàriament tots els xicotets empresaris per a adaptar els seus locals a les noves mesures de protecció i seguretat, tals com la instal·lació de mampares i senyalètica vertical i horitzontal. Tota ajuda és poca sota les actuals circumstàncies».