Compromís portarà de nou davant el Congrés, el Senat i les Corts Valencianes la reclamació d’una solució definitiva per part del Govern Central a la problemàtica de l’excés de velocitat i les carreres il·legals de motos al port de la Carrasqueta de Xixona.

Este passat dimecres, els regidors de Compromís per Xixona, Joan Arques i Lucas Sirvent, van mantindre una reunió amb el diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, el senador valencianista, Carles Mulet, i la diputada de Compromís a les Corts, Aitana Mas. Els edils van poder tornar a traslladar-los les preocupacions dels veïns i veïnes de la zona respecte a este conflicte, enquistat des de fa ja anys.

Joan Arques, regidor i portaveu de Compromís per Xixona, ha assenyalat que «en 2016, a través dels nostres representants a Madrid i a les Corts, ja vam presentar diferents iniciatives on instàvem al Govern espanyol, gestionat pel PP en aquell moment, a augmentar els controls per part de la DGT i la Guàrdia Civil, i així acabar amb les perilloses carreres il·legals i els excessos de velocitat. Una petició a la qual, per desgràcia, el Govern va fer cas omís com s’ha pogut comprovar…».

«Tornarem a insistir al Govern amb una bateria de propostes per a què s’augmente la vigilància per part de les Forces de Seguretat amb controls, unitats mòbils i radars. Estem parlant de que es posa en risc seriós la vida de veïns, visitants i la dels propis motoristes. És ja insostenible», ha declarat Arques.

«Cal anar més enllà i per això reclamarem també al conseller d’Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, com a titular de la carretera CV-800, que s’implementen mesures en el traçat de la via que d’una manera o una altra desincentiven la realització de totes les imprudències i il·legalitats “al volant” que s’hi poden observar tots els caps de setmana», ha afegit el també regidor Lucas Sirvent.