Compromís per Xixona ha registrat a través del seu grup municipal a l’Ajuntament un prec en què s’insta al Consistori i, en concret, a la Regidoria de Recollida de Fem i Neteja Viària, per a què s’instal·len càmeres de seguretat junt als contenidors habilitats al llarg del disseminat de la localitat.

El regidor i portaveu valencianista, Joan Arques, ha assenyalat que «en estos punts de recollida de fem, pròxims als masos i a les cases de camps estem observant massa sovint, per culpa de l’incivisme d’alguns, l’abocament de residus de construcció i l’abandonament d’uns altres materials perillosos com ara bateries de cotxe o olis industrials. Estos contenidors dels disseminats, al estar allunyats del nucli urbà, són més difícils de supervisar constantment per part de les forces de seguretat i els operaris de neteja».

«En este sentit, i tal i com ens han demanat algunes veïnes i veïns, fem esta proposta d’instal·lar càmeres de videovigilància en estos punts conflictius per tal de poder tindre així una major supervisió dels mateixos, evitar estos abocaments no permesos i poder sancionar, en el seu cas, a possibles infractors. No estem parlant només d’un problema mediambiental, d’imatge i de sensació d’abandonament i deixadesa… és també la despesa generada al nostre Ajuntament cada volta que s’ha de procedir a la retirada i gestió controlada d’estos residus», ha recordat Arques.