El Ple de l’Ajuntament de Xixona, reunit en la seua sessió ordinària del passat mes de juny, va aprovar la moció presentada pel grup municipal de Compromís per a instar al Govern d’Espanya a l’eliminació de l’anomenada “regla de gasto” i establir un Fons de Cooperació per al finançament local, de l’estil del ja existent en la Generalitat Valenciana.

El nostre regidor Lucas Sirvent ha destacat que «esta “regla de gasto”, imposada per la Llei d’Estabilitat Pressupostària que va aprovar el govern de Rajoy en 2012, produeix situacions perverses per a tots els ajuntaments perquè, malgrat tindre superàvit en les arques municipals, se’ls nuga de mans i peus i limita la capacitat financera local i de poder implementar inversions socials molt necessàries, més si cap ara amb tots els efectes de la Covid-19 que estem patint en l’economia i l’ocupació».

La nostra moció, aprovada amb 10 vots a favor (Compromís, PSOE, PP i Més Xixona) i les 3 abstencions de Cs, posa de relleu que en una situació com l’actual, on es requerix d’accions molt més directes en els municipis, les limitacions que imposa la “regla de gasto” són una barrera a l’hora de reactivar les economies locals. Per això, s’urgeix al Govern Central per a què pose fi a aquest greuge i els Ajuntaments puguen dirigir els seus estalvis a despesa social i infraestructures necessàries.

«En este sentit no compartim de cap de les maneres el posicionament que Ciudadanos va tindre al Ple amb la seua abstenció i acusant-nos d’oportunisme polític, de “focs d’artifici” i de voler “buscar el titular de premsa”. Caldria recordar-li a Cs que tenim tot el dret a presentar les nostres iniciatives i que precisament, si presentem esta, és perquè entenem que és una qüestió vital per al nostre Ajuntament i, per tant per a tots els xixonencs i xixonenques, que esperen que el seu consistori estiga a l’altura en la resposta què ha de donar-se-li al moment actual. Preferiríem que Ciudadanos presentara també propostes en positiu i no és dedicara només a criticar les de la resta», ha valorat Sirvent.