El nostre regidor i portaveu, Joan Arques, ha declarat que «hem requerit a l’equip de govern (PSOE-Ciudadanos) per a què s’engegue una campanya de difusió tant als carrers com en xarxes socials sobre la importància de l’ús de la mascareta tant per part del propi veïnat com dels visitants del nostre poble».

Compromís hem registrat a través del nostre grup municipal a l’Ajuntament de Xixona un prec escrit per a què des del consistori es duga a terme una campanya de conscienciació ciutadana sobre el necessari ús de la mascareta donada l’actual situació de crisi sanitària.

Arques ha assenyalat que «no només hauria de fer-se èmfasi en què dur la mascareta als espais públics no és optatiu sinó obligatori, també en l’evidència científica que diu que portar-la redueix dràsticament el risc de contagis. Alhora caldria donar-li una perspectiva mediambiental. Les mascaretes ja s’han convertit en un residu massa comú en la via pública, sent un focus de contagi i de contaminació del nostre entorn».

Les dades d’incidència del coronavirus en el nostre poble s’han mantingut molt estables des del final de l’estat d’alarma: 4 positius confirmats per PCR i 1 defunció, corresponents a les setmanes de confinament, sense que s’haja donat cap altre contagi ni brot. «Hem de fer tot el possible per a continuar amb estes xifres, per això cal seguir mantenint en tot cas les mesures de seguretat i higiene», ha valorat Arques.