Compromís per Xixona defensarà al Ple ordinari d’octubre de l’Ajuntament una moció per a la regularització de la vigent taxa per la prestació del servei de recollida de residus, que pose fi als greuges comparatius que es donen entre contribuents a l’actualitat.

El nostre regidor i portaveu, Joan Arques, ha assenyalat que «portem anys demanant que es pose fil a l’agulla en aquest tema. De fet, en la legislatura anterior ja vam presentar una moció a este respecte que va ser aprovada pel Ple. No obstant això, l’equip de govern encara no s’ha dignat a fer res i, mentrestant, continuem tenint veïns i veïnes que paguen la taxa de brossa i altres que s’escapen de fer-ho, sense que esta injustícia tinga cap conseqüència».

«Demanem que la Regidoria d’Hisenda corregisca aquesta disfunció i que es detecte quines són les empreses i negocis que estan evitant abonar la taxa i que se’ls exigisca, tal i com marca l’ordenança fiscal. Les empreses complidores que en cap moment han deixat de fer front a la seua obligació, no tenen la culpa de la deixadesa de l’Ajuntament», ha valorat Arques.

Pel que respecta al greuge entre masos i cases del disseminat, entenem que el Consistori ha d’optar entre fer pagar als propietaris que hui per hui estan evitant abonar la taxa, o bé directament deixar de cobrar-la a totes les finques, tenint en compte que el servei de recollida en este zones és de pitjor qualitat.

El nostre regidor, Lucas Sirvent, ha afegit també que «en 2018 es van aprovar sense problemes modificacions en les ordenances de l’IBI, IAE, IVTM i ICIO, i va quedar pendent la taxa de brossa. Ara, amb la crisi que ja estem vivint, és urgent aprovar noves bonificacions que puguen evitar-los el pagament a famílies en situació de vulnerabilitat. Tota ajuda és poca en moments com l’actual».