Compromís a través del nostre grup municipal a l’Ajuntament de Xixona hem sol·licitat a l’equip de govern de PSOE-Ciudadanos que es duga a terme un major control de la població de coloms en la localitat, particularment en les rodalies del CEIP Eloi Coloma, una població que considerem que està començant a «descontrolar-se».

El nostre regidor i portaveu, Joan Arques, ha indicat que «hem vist augmentar el nombre d’exemplars de coloms per la zona de l’Eloi Coloma i també per l’antiga fàbrica del “Teclo”, amb tot el que això suposa en termes de deteriorament de la via pública, mobiliari urbà, edificis i monuments. Els coloms representen un problema per la gran quantitat d’excrements que creen i també perquè poden ser possibles vectors de malalties».

«És per això que hem demanat formalment al regidor de Sanitat que pose en marxa un programa de control de la superpoblació de coloms, i que este control siga a través de mètodes no agressius amb els animals. Tècniques com la dispensa de pinsos esterilitzants ha tingut resultats positius en altres municipis i s’ha mostrat molt més útil que les captures tradicionals, reduint el patiment animal i arribant amb major facilitat a les aus “dominants” de les quals depén la resta de la població», ha valorat Arques.