Compromís denunciarem davant el Ple de l’Ajuntament de Xixona, que celebrarà la seua pròxima sessió ordinària aquest dijous, les reiterades mostres d’opacitat per part de l’equip de govern de PSOE-Ciudadanos davant les peticions de documentació que hem realitzat.

El nostre regidor i portaveu, Joan Arques, ha indicat que «com a grup municipal de l’Ajuntament de Xixona ens hem vist obligats a acudir al Síndic de Greuges per a fer efectiu el nostre dret a rebre en temps i forma la informació que sol·licitem, i que necessitem per tal de desenvolupar com cal la nostra feina d’oposició i fiscalització a la gestió de l’equip de govern».

«No és la primera volta que em toca acudir al Síndic. En l’anterior legislatura ja ens vam adreçar en multitud d’ocasions tant a esta institució com a la Conselleria de Transparència, davant la sistemàtica de no proporcionar-nos la informació que sol·licitàvem, i he de dir que en totes les nostres queixes se’ns ha donat la raó. Així ho reconeix el propi Síndic en el seu informe anual de 2019, que reprén molt seriosament esta manera d’actuar, il·legal, de l’equip de govern», ha indicat Arques.

L’esmentat informe indica que l’Ajuntament de Xixona «ni va respondre a les peticions del regidor, ni als requeriments d’informació del Síndic. Finalment, aquesta institució va tancar les actuacions sense cap resposta […] aquell pretenia justificar el seu reiterat silenci amb el regidor i el Síndic per la falta de personal. Aquesta justificació no pot ser admesa, perquè això implicaria que el funcionament democràtic de les institucions i el respecte als drets fonamentals i les llibertats públiques queda condicionat per les prioritats en l’assignació de recursos per part de cada equip de govern».

«En esta ocasió, se’ns està negant des del mes de maig l’accés a documentació i factures, i no defallirem fins a obtindre-les perquè les excuses dels regidors i regidores del PSOE i Ciudadanos no ens valen quan és una cosa que ens pertany», ha conclòs el nostre regidor.