El Grup Municipal de Compromís Xixona a l’Ajuntament hem sol·licitat formalment a l’equip de govern local a través d’un prec escrit la retirada dels exemplars de cactus invasor existents a les immediacions del Castell.

El nostre regidor, Lucas Sirvent, ha assenyalat que «aquest tipus de cactus, anomenat “cactus d’Arizona” és una espècie invasora provinent del continent americà que posa en perill el nostre medi natural i les nostres espècies autòctones. Ja fa anys, concretament en 2014, des de Compromís vam alertar de la preocupant extensió d’este invasor en el nostre terme municipal, inclòs el nucli urbà, envaint racons paradigmàtics del poble com ara la ronda del Castell».

«Des de l’equip de govern es va anunciar que s’havia començat un tractament fitosanitari per a erradicar estos exemplars, no obstant això, hem comprovat com el cactus encara està present en les rodalies del Castell, el que perjudica la imatge de la zona i entra en total contradicció amb les obres que s’estan ultimant en estos moments en la Torre Grossa i l’alcassaba», ha declarat Sirvent.

Des de Compromís instem el govern local de PSOE-Ciudadanos a finalitzar el tractament fitosanitari i, en cas de ser necessari, a l’eliminació manual del mateix.