Compromís tornem a portar davant el Ple de l’Ajuntament la necessitat de que l’equip de govern (format actualment per PSOE i Ciudadanos) culmine les gestions pertinents per a poder reutilitzar l’aigua tractada a l’estació depuradora (EDAR) del poble.

El nostre regidor i portaveu, Joan Arques, ha assenyalat que «en 2016 ja vam impulsar esta qüestió amb una moció, aprovada per unanimitat, que ja incidia en les possibilitats d’aprofitament de les aigües residuals per a regadiu i altres usos. Ens sembla incomprensible que  l’equip de govern no haja mogut un dit en aquest tema: ni s’ha interessat per la reutilització, ni s’ha posat en contacte amb la Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica per a prendre coneixement de les millores que s’han fet estos anys enrere. Tampoc s’ha molestat en tindre una reunió formal amb la nova Comunitat de Regants de Santa Bàrbara i l’Espartal, especialment interessada en poder aprofitar estos cabals».

Apostem per seguir l’exemple de l’estació depuradora de Sant Joan, on el Consell ha culminat recentment les obres de connexió amb el Pantanet de Mutxamel, de tal manera que els regants de l’Horta de l’Alacantí ja podran fer ús d’aquesta aigua, després que esta haja estat abocant-se al riu Sec durant anys.

«Valorem que açò és una conseqüència més d’un govern local que va sense rumb i que encara no ha donat a conéixer el seu programa de govern. Per això, com ja vam fer a l’últim Ple de novembre, seguirem insistint en què es faça públic aquest programa i que es convoque la Comissió de l’Aigua municipal per a poder tractar esta i moltes altres propostes en matèria hídrica. La reutilització de les aigües depurades pot funcionar com un atractiu més per a l’arribada d’inversions en indústria o agricultura a Xixona i, per tant, en nous llocs de treball», ha indicat Arques.