Després de la sessió extraordinària del Ple de l’Ajuntament de Xixona celebrada ahir, Compromís desbloquegem amb el nostre vot a favor l’adjudicació de les obres de rehabilitació i reforma de la Casa Rovira com a nova biblioteca municipal.

Els dos regidors de Compromís per Xixona van donar suport a la proposta en consonància amb la decisió presa per la nostra assemblea local setmanes enrere. El nostre portaveu, Joan Arques, assenyala que «vam valorar diverses qüestions sobre la Casa Rovira com són, primer, el risc que corríem, no només de perdre els 950.000 € de la subvenció que Diputació va atorgar a Xixona, sinó també els nous retards que haguera comportat tombar este projecte, ja que s’hauria de contractar la redacció d’un de nou, obrir un nou procediment de licitació i, evidentment, esperar que una nova subvenció arribe, en el hipotètic cas que se’ns tornara a concedir. A més d’això, vam considerar que la restauració de la Casa Rovira pot ser de l’interés comú dels xixonencs i xixonenques perquè es posa un valor un edifici històric del poble, la biblioteca passa a estar en unes millors instal·lacions i comencem a apropar serveis públics a una zona tan necessitada d’ells com ho és el nucli històric».

Així mateix, Arques assegura que «després d’algunes declaracions bastant desafortunades en premsa per part de l’alcaldessa Isabel López, estem demostrant que Compromís no bloqueja l’Ajuntament i que, si l’equip de govern fa la faena per la qual li paguen i porta davant al Ple projectes que poden ser interessants per al nostre poble, no serà Compromís qui els paralitze. És més, tenim la sensació que a ells els feia igual perdre a subvenció i hem hagut de ser nosaltres qui desencallem la situació».

El també regidor de Compromís Lucas Sirvent afegeix que «creiem que la Casa del Cuarnero, emplaçament actual de la biblioteca, és el lloc idoni per a què la gent jove hi puga reunir-se, socialitzar i dur a terme activitats pròpies en un marc esplèndid i segur.

Casa del Cuarnero. En la imatge de dalt, la Casa dels Rovira.

És per això que li hem exigit al PSOE que este immoble no quede buidat de contingut i que allí s’instal·le el Casal Jove, un espai hui per hui inexistent i totalment necessari per la joventut xixonenca». En este sentit, des de Compromís esperem que, després del trasllat de la biblioteca a la nova Casa Rovira, el PSOE complisca la seua paraula i no deixe el Cuarnero tancat i en desús.